Stand van zaken

Laatste update: 29 november 2023

Besluit gemeente Lochem op ons principeverzoek
Kort voor de zomer van 2023 hebben we een vervolgstap gezet voor Windpark Papenslagweg: we hebben een principeverzoek ingediend bij de gemeente Lochem. Met een principeverzoek vragen we nog niet een omgevingsvergunning aan, maar dit is een stap ervoor. Het is wel een eerste formele stap. We vragen hiermee hoe de gemeente in principe tegenover ons initiatief staat. Meer hierover leest u in ons nieuwsbericht van 27 juni 2023.

In november 2023 nam het college van B en W van de gemeente Lochem een besluit op ons principeverzoek. Het college schuift een inhoudelijk besluit op ons principeverzoek jaren voor zich uit. Dat vinden wij teleurstellend en vraagt volgens ons om een reactie van de provincie Gelderland. Meer hierover leest u in ons nieuwsbericht van 29 november 2023.

Concept van nieuwe landelijke normen ter inzage
De Rijksoverheid heeft in oktober 2023 het concept van de nieuwe landelijke normen voor windmolens ter inzage gelegd. Op basis van deze concept-normen concluderen wij dat moderne windmolens in ons plangebied mogelijk blijven. Meer hierover leest u in ons nieuwsbericht van 25 oktober 2023. 

Bijeenkomsten omgevingsraad
Er zijn inmiddels drie bijeenkomsten van de omgevingsraad geweest. Een vierde bijeenkomst over de onderzoeken die moeten worden uitgevoerd als er voor het windpark een volgende stap kan worden gezet, is in voorbereiding.

De presentaties die worden gegeven tijdens de bijeenkomsten, de kaders en uitgangspunten voor de omgevingsraad en verslagen van de bijeenkomsten vindt u op onze website, klik daarvoor hier

Wie interesse heeft in deelname aan de omgevingsraad, kan voor vragen of aanmelding contact opnemen via info@windparkpapenslagweg.nl of door te bellen met Matthijs Oppenhuizen van Pure Energie via 06 – 57870755. Meer informatie over de omgevingsraad leest u ook op onze website

Nieuwsbrief
Via deze website en onze nieuwsbrief (aanmelden daarvoor kan onderaan deze pagina) houden we u op de hoogte van de voortgang. Onderaan deze pagina ziet u een overzicht van de nieuwsberichten. Deze berichten geven meer informatie over de stand van zaken.